4.7 Av 5.0 Betyg

Rotfyllning &Rotbehandling Stockholm | Kungsholmen

Är du missnöjd med ditt leende? Vi erbjuder en rad behandlingar som är snabba, enkla och prisvärda. Boka nu!

  • Erfaren & professionell personal.
  • Tandblekning är effektivt sätt få ditt leende
  • Lång erfarenhet av tandläkarskräck.

Boka dintandvårdonline idag!

På våra kliniker får du högkvalitativ tandvård av några av de mest erfarna och pålitliga yrkesmännen i Stockholm. Vi använder endast den senaste och mest effektiva tekniken för att ge dig bästa möjliga vård och resultat.

Här kan du enkelt och smidigt växla mellan online bokning och se våra omdömen!

Akuttid

Boka en akuttid redan idag!

Vänta inte! Vid tandvärk är det viktigt att kontakta en tandläkare.

Boka Tid

Boka din behandling online!

Boka din tandvårdsbehandling online 24/7 dygnet runt.

Kontakta oss

Behöver du hjälp?

Om du har frågor eller behöver hjälp kan du kontakta oss.

Behöver du göra en rotfyllning?Boka tid redan idag!

Hur går behandlingen till? En rotbehandling brukar oftast vara cirka 2timmar. Man börjar med att rengöra tandkronan genom att borra bort den infekterade tandsubstansen. Sedan öppnar man upp tanden för att rengöra rotkanalerna med smala filar och spola rent med bakteriedödande vätska. När rengöringen är klar fylls rotkanalen med speciella gummispetsar och rotfyllningscement.

Vad är en Rotbehandling? Hur funkar det?

I tandens mitt finner man pulpan, tandens nerv. Denna nerv sträcker sig ned genom tandens rötter och ut i käkbenet. Om en tand utav någon anledning dött ut eller om karies nått sig in till pulpan och orsakat inflammation eller infektion behöver nerven tas bort och tanden rotfyllas. Detta för att man ska kunna behålla tanden utan att infektionen sprider sig vidare.

Tandläkare Kungsholmen Tandläkare i Stockholm på Kungsholmen | Familydentalse

Våra Rekommendationer

Läs gärna omdömen från våra patienter | Family Dental Care
Din tandläkare Stockholm på Kungsholmen.

Tandläkare i Stockholm på Kungsholmen | Familydentalse

Tack ALEX, för första gången kände jag mig trygg hos tandläkare tack vare dig, ditt sätt att jobba med patienter, framförallt att inte känna smärta. Du är bäst!

Tandläkare i Stockholm på Kungsholmen | Familydentalse

Mazes Rauf

Tandläkare i Stockholm på Kungsholmen | Familydentalse

Trevlig personal, fräscha lokaler samt modern klinik. Bjöds även på en kopp gott kaffe medans jag väntade på min tur. Platsen är också i ett fint och relativt nybyggt område. 

Tandläkare i Stockholm på Kungsholmen | Familydentalse

Farshad Samie

Tandläkare i Stockholm på Kungsholmen | Familydentalse

Bästa tandläkaren! Har haft två olika under 4 års tid, båda superproffsiga, bra på att berätta vad som ska göras, lätta på handen och vänliga! En tandläkare som passar mig perfekt! 😀

Tandläkare i Stockholm på Kungsholmen | Familydentalse

Mia Jakobsson

Tandläkare i Stockholm på Kungsholmen | Familydentalse

Otroligt bra & proffsigt bemötande när jag akut behövde hjälp när en del av min fyllning fallit ur. Kan varmt rekommenderas, speciellt Leg. tandläkaren Sia.

Tandläkare i Stockholm på Kungsholmen | Familydentalse

Margareta Kingham

Tandläkare i Stockholm på Kungsholmen | Familydentalse

Fantastiskt bra bemötande. Professionell personal och kunniga. Fick lyssna på favoritsaker och titta på Tom & Jerry. Supertrevlig och snäll personal.

Tandläkare i Stockholm på Kungsholmen | Familydentalse

Jaffa Hooliganifer

Varför oss?

Family Dental Care

Om du letar efter en klinik som erbjuder det bästa inom kosmetisk tandvård, behöver du inte leta längre än till vårt team på Kungsholmen. Våra specialister är experter på området, och vi erbjuder en rad olika behandlingar som är utformade för att förbättra ditt leende. Oavsett om du är ute efter en fullständig makeover eller bara några subtila justeringar kan vi hjälpa dig.

Tandläkare i Stockholm på Kungsholmen | Familydentalse

Delbetala ditt besök med fast månadskostnad RÄNTEFRITT

Delbetala din tandvård

Hos oss kan du delbetala din tandvård räntefritt i upp till ett år. Allt för skapa tillgänglighet.

Erfarna & bra medarbetare

Vi på Family Dental har ett team av experter med många års erfarenhet inom området.

Få en tid på engång

Köerna till en privatklinik är kortare den offentliga tandvården.  Få vård redan samma vecka.

Varför ska jag gör enRotbehandling?Boka tid

När bakterierna kommer in i våra tänder kan de orsaka smärta. Om detta händer med en tandnerv behöver du ett möte med en tandläkare för att de ska bli av med alla skadliga ämnen från att komma in i din mun!

Det kan bero på:
Pulpit: När ett hål invaderar tanden kan det orsaka en infektion som angriper dina nerver. Tandens pulpa innehåller celler som är känsliga för bakterier och dessa blir inflammerade när de utsätts för långa perioder – vilket skapar smärtfria symtom som svåra obehag eller till och med känslighet för varma/kalla måltider.

Rotspetsinflammation: Bakterier kan tränga in i din tandrot och orsaka inflammation runt omkring den. Om du inte behandlar detta finns det en risk att bakterier vandrar upp genom alla delar som påverkas av infektionen för att angripa även omgivande ben!

Tandvård Stockholm Tandläkare i Stockholm på Kungsholmen | Familydentalse
Boka akut tandvård Stockholm Tandläkare i Stockholm på Kungsholmen | Familydentalse

Specialister påRotfyllning och behandling

Om du är som de flesta människor får orden “rotfyllningsbehandling” förmodligen ditt hjärta att sjunka. Men oroa dig inte – vi är här för att hjälpa dig! Vi diskuterar allt du behöver veta om rotbehandlingar och tänder. Vi svarar på vanliga frågor, till exempel vad en rotfyllning är och hur den utförs, och vi talar också om fördelarna med den här typen av behandling. Så om du känner dig orolig inför ditt kommande rotfyllningsbesök kan du läsa vidare för att få lite nyttig information!

Hur mår man efteråt?Rotbehandlingoch vad är nästa steg?

Det är vanligt med övergående smärta efter behandlingen men det brukar oftast räcka med vanliga värktabletter för att lindra smärtan. Hjälper inte de vanliga värktabletterna får man kontakta sin tandläkare.

Efter en rotfyllning måste man reparera den tandsubstans som förvunnit när nerven togs bort. Det finns olika alternativ för detta som diskuteras med din tandläkare. Vanligtvis rekommenderar vi att man sätter dit en porslinskrona med en pelare för att stärka tanden. Du kan läsa mer om porslinskronor och broar här.

Tandvård Stockholm Tandläkare i Stockholm på Kungsholmen | Familydentalse
Boka akut tandvård Stockholm Tandläkare i Stockholm på Kungsholmen | Familydentalse

Sök alltid akut vård vid...Vänta inte!

  • Ordentlig tandvärk
  • Extrema ilningar
  • Problem med visdomständer
  • Skadade eller utslagna tänder
  • Lossnade fyllningar eller plomber
  • Trasig bro eller krona

Är en rotbehandling smärtsam?

Du kanske har hört det gamla talesättet att en rotfyllning inte är roligt. Tack vare den moderna tandvården kan du få dina tänder rengjorda utan att det gör ont alls! Innan behandlingen av en infekterad tand börjar bedövas de flesta patienterna faktiskt med hjälp av en tunn nål, så de känner ingenting under ingreppet och efteråt är det nästan obehagligt, eftersom det känns mildare än vad någon vanligtvis skulle utstå om han eller hon bara fick tandvårdsstötar.

 

Tandskador och döda tänder

Tandskador är ett mycket vanligt tandproblem. Om tanden har fått en hård smäll, spruckit eller brutits kan bakterier tränga in i tandnerven, vilket kan leda till en infektion i andra delar av munnen.

Slitna tänder kan drabba vem som helst unga som gamla, detta beror på gnisslande av tänder eller intar mycket livsmedel som innehåller syra. Ibland kan känsliga tandhalsar orsaka ihållande smärta. Detta beror på att det finns en nerv som löper genom roten på dessa tänder och om den blir för stram av någon anledning kan du behöva en akuttid hos din tandläkare eller tandspecialist för att få dem borttagna via avlägsnandeförfarande (vilket vi inte rekommenderar).