• Vardagar: 08.00 – 17.00
  • Lunchstängt: 12.00 – 13.00 (Mån-Fre)

Kronor och broar Kronor och broar

Skicka en Bokningsförfrågan

Tänder som till hög grad blivit skadade på ett eller annat sätt går inte att hållbart reparera med hjälp av en vanlig plastfyllning. Vad som då krävs är en laboratorieframställd tandkrona individuellt anpassad efter din tand och ditt bett. Dessa nya tänder framställs vanligen i porslin.

Vad är en laboratorieframställd tandkrona och hur går det till?

En tandkrona sitter som ett skal fastcementerad på din riktiga tand. Denna behandling är uppdelad i två besök. Under det första besöket preparerar tandläkaren din tand genom att slipa till den, därefter tar man avtryck och tillsammans väljer ni en färgnyans för vad som passar med dina resterande tänder. Avtrycket skickas till en tandtekniker som sedan framställer din porslinskrona.

Under tiden då kronan framställs har du en temporär krona över den preparerade tanden.

Efter cirka 2 veckor är kronan klar för att sättas fast på plats, vilket man gör med hjälp av ett cement. Man kollar då hur bettet funkar med den nya tanden och finjusterar vid behov.

Porslins Bro

Om du blivit av med en eller fler tänder och tänderna bredvid har mycket lagningar så kan ett alternativ vara att framställa en bro med närliggande tänder som bro stöd. Denna behandling går till på samma sätt som för en tandkrona förutom att man preparerar fler tänder.

Vårt material

Vi erbjuder och använder oss av material såsom Emax, Zirkonia och DenZir. Dessa material är mycket starka och är de hållbaraste helkeramiska material inom tandvården idag.

Före- och efterbild tagen på patient från Family Dental Care Kungsholmen.

Luckor på båda sidor ersätts med implantat.

Supernöjd med mitt besök! Lugn och pålitlig tandläkare. Superbra service genom hela besöket. Rena och fina lokaler. Rekommenderas!

Play for Sound

Close | X
Close | X