• Vardagar: 08.00 – 17.00
  • Lunchstängt: 12.00 – 13.00 (Mån-Fre)

FyllningarFyllningar

Skicka en Bokningsförfrågan

När en tand har skadats av ett kariesangrepp så föreligger det risk för infektion. Då är det nödvändigt att avlägsna alla bakterier och förhindra fortsatt kariesprogression.

Detta gör vi bl.a. genom att borra bort all karies så att den sjuka vävnaden tas bort. Därefter fyller vi igen tanden med ett lämpligt material som vi sedan formar till tandens ursprungliga form. Denna behandling går snabbt, en sittning brukar oftast gå på cirka 60 minuter beroende på hur många hål du ska laga.

Det vanligaste fyllningsmaterialet som vi använder är en slags plast som heter komposit. Plasten finns i olika nyanser av tandfärg för att kunna matcha och smälta in med dina övriga tänder.

När vet jag att jag har ett hål som behöver lagas?

Om man regelbundet går på sina årliga tandundersökningar kan man tidigt se om man har början till hål. Detta ser tandläkaren genom dina röntgenbilder. Tandläkaren ser också i vilket stadie ditt kariesangrepp ligger på och berättar om det är nödvändigt för en lagning.

Har du inte varit på en undersökning på länge men börjar få symptom som exempelvis ilningar eller smärtor från ett specifikt område i munnen rekommenderar vi dig att komma in på en undersökning så snart som möjligt. Boka din tid här.

Kan jag göra något åt min början till hål?

Är kariesangreppet väldigt litet kan man själv stoppa det med hjälp av regelbunden rengöring med flourskölj, tandkräm och tandtråd. Fråga din tandläkare eller tandhygienist vad de rekommenderar för just dig.

Vad händer om man inte gör något åt kariesangreppet?

Väntar man för länge med att laga ett hål kommer kariesangreppet tränga sig in i tandens pulpa (nerv) och bli inflammerad. Då är lagning inte längre ett alternativ utan man måste då göra en rotfyllning. Detta kan du läsa mer om här.

Före- och efterbild tagen på patient från Family Dental Care Kungsholmen.

Luckor på båda sidor ersätts med implantat.

Supernöjd med mitt besök! Lugn och pålitlig tandläkare. Superbra service genom hela besöket. Rena och fina lokaler. Rekommenderas!

Play for Sound

Close | X
Close | X